söndag 18 september 2011

Fryst cheesecake

Dags att damma av en gammal klassiker! På mellanstadietiden, när min syster bjöd hem sina tjejkompisar för att ha spelkväll, fanns alltid en cheesecake med som önskemål på menyn. Detta var innan de bakade cheesecakes'en slagit igenom på stort så cheesecake på den tiden var den här frusna, glassliknande varianten. Den håller flera veckor i frys och kan alltså förberedas i god tid om gäster väntas på middag.



Fryst cheesecake
100 g digestivekex
30 g smör

3 ägg
100 g philadelphiaost
2 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

Krossa kexen i en mortel, smält smöret och blanda det med kexen. Tryck ut kexsmulorna i en botten av en springform (ta ev. hjälp med baksidan av en matsked)

Separera äggvitorna från gulorna. Vispa äggvitorna till ett tjockt skum. Vispa grädden. Vispa philadelphiaost och äggulor, rör ner socker och vaniljsocker. Vänd ner den vispade grädden. Vänd ner äggvitona med luftiga tag. Häll smeten över kexbotten och ställ in formen i frysen i minst 4 timmar.

Ta fram formen ca 20 minuter före servering. Dekorera med frukt, t.ex kiwi och gröna druvor.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar