onsdag 7 september 2011

Bailey's cupcakes med dumle

Goa cupcakes med Bailey´s och kaffe i smeten, en mjuk dumlekola som fyllning och en riktigt god Baileyssmörkrämsfrosting ovanpå! Receptet kommer från Linneasskafferi!


Bailey's cupcakes med dumle
12 st

 

Cupcakes
3 1/2 dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 1/2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 dl kakao
2 ägg
1 1/2 dl hett vatten
1/2 dl starkt kaffe
1 1/2 dl creme fraiche
1/2 dl Bailey´s

12 dumlekolor

Bailey´s frosting
200 g mjukt smör
3-4 dl florsocker
3 msk Bailey´s
Blanda alla torra ingredienser i en skål, rör om med en ballongvisp så alla klumpar försvinner. Gör en grop i mitten och tillsätt ägg, vatten, kaffe, creme fraiche och Bailey´s. Vispa på låg hastighet tills allt är väl blandat. Vispa sedan i ytterligare 3 minuter smeten är blank och smidig.

Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem till 3/4 med smet. Lägg i en dumlekola i varje muffins (ställ den på högkant) Grädda i 180 grader i 18-20 minuter. Pensla de varma muffinsarna med Bailey´s. Låt svalna helt.

Vispa smöret tills det är mjukt, tillsätt florsockret lite i taget. Rör till sist ner likören. Spritsa ut frostingen och dekorera med pärlor eller strössel.2 kommentarer:

  1. Åh herregud så gott det ser ut!!!
    Måste testas

    SvaraRadera
  2. Hej! Testade dessa i helgen. Jättegoda, men....nästa gång jag gör dem kommer jag att minska Bailey´sen till minst hälften i själva kakan och hoppa över Dumle-kolan. Mina blev dock inte så fina som dina, då jag inte hade en spritz. Jag vet inte vad jag hade för formar, men jag använde en muffinsplåt med 12 hål i och där blev massor av smet över som jag sedan hällde i en sockerkaksform....*s*...Tack för en trevlig blogg! Mvh Pia i Eslöv

    SvaraRadera