torsdag 22 april 2010

Chokladknäcksnittar

Detta recept kommer också från systrarna Eisenman och heter Chokladknäcksnittar. Kakorna är chokladiga och ganska spröda, inte så sega som jag tänkt mig att "knäcksnittar" skulle vara. Även om de inte var riktigt som jag tänkt mig så är de helt klart godkända! Jag kommer säkert göra dessa fler gånger ;)


Chokladknäcksnittar

20 st

250 g smör
2 dl strösocker
6 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
4 msk ljus sirap

25-50 g mörk choklad till garnering

Mixa ihop alla ingredienser i en matberedare. Häll ut degsmulorna på bänken och knåda ihop till en slät och smidigt deg.

Dela degen i två delar och rulla ut till tjocka rullar som är lika långa som en bakplåt. Lägg rullarna på en bakplåtpapperklädd plåt och platta till dom till ca 1 cm tjocklek.

Grädda i 175 grader, 15 minuter. Låt svalna en stund på plåten och skär dom sedan i 3 cm sneda bitar. När de kallnat kan man ringla lite smält mörk choklad ovanpå.


5 kommentarer:

  1. De låter goda! Hur förvara man dem sen? I skafferi eller frys?

    SvaraRadera
  2. Jag hade dom i en burk någon dag innan jag frös in resten. Jag vet inte riktigt hur länge de klarar sig i ett skafferi? Anledningen till att jag frös in dom var för att det inte är lika lätt att gå och nalla av dom då :)

    SvaraRadera
  3. Okej, tack för svaret. Håller med, har man dem i skafferiet tar de slut så snabbt =)

    SvaraRadera
  4. Bakade de här idag och de blev supergoda. Hade ingen mörk choklad hemma så jag ringlade vit choklad över istället. Mums!

    SvaraRadera
  5. Hej!
    De här kakorna såg supergoda ut.
    Du har många härliga recept som jag ska kolla vidare på.
    Ha en skön Pingst helg!

    SvaraRadera