fredag 30 april 2010

Punchrulltårta

Har ni sett de där guldiga punchflaskorna som går att hitta i vissa affärer eller kiosker? Köp!! Jag kan inte äta dom som de är, men däremot är de jättegoda att smaksätta grädde med! Man knäcker halsen av flaskorna (håll dom över grädden när detta görs...) och häller ut punchinnehållet i den ovispade grädden som sedan vispas upp den som vanligt. Chokladflaskorna, som är klädda med nån knastrig sockeryta invändigt, hackas och rörs ner i den vispade grädden. Det blir inte samma sak om man ersätter punchflaskorna med med smakessens och hackad mörk choklad eftersom både smaken blir annorlunda och knastret uteblir helt. Grädden är även god att ha på en kladdkaka. ;)


Punchrulltårta

Chokladbotten
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
1,5 tsk bakpulver
2 msk mjölk

Fyllning
3 dl grädde
3-4 punchflaskor i choklad

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och bakpulver i en skål - vänd sedan ner det i smeten. Rör ner mjölk.

Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna och grädda i 250 grader, ca 5 min. (Passa kakan i slutet så att den inte bränns!). Vänd upp och ner på ett sockrat bakplåtspapper och dra loss pappret från kakan. Låt kakan kallna helt.

Knäck halsarna av chokladflaskorna och häll innehållet i grädden, lägg flaskorna åt sidan. Vispa grädden luftig. Hacka chokladflaskorna och vänd ner bitarna i grädden.

Bred grädden på chokladbotten och rulla ihop till en tajt rulltårta. Förvaras i kyl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar