Minicitroncupcakes med vitchokladfrosting
Muffins
50 g smör
1 1/4 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
1 citron (rivet skal och saft)
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
Topping
100 g vit choklad
200 g philadelphiaost
4 msk florsocker
Smält smöret och häll i mjölken, som ska bli ganska varm. Vispa ägg och socker poröst i en skål. Blanda i den varma mjölken och smöret. Häll i rivet citronskal och citronsaft. Blanda i mjöl och bakpulver.
Placera ut formar i en muffinsplåt och fyll formarna till hälften med smet. Grädda i 175 grader, ca 10 minuter.
Smält den vita chokladen och rör ner philadelphiaost tillsammans med florsocker. Bred ovanpå toppen på muffinsarna. Förvaras i kyl.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar