lördag 3 april 2010

Chokladtryffel med flingsalt

Om ni inte har testat kombinationen mörk choklad och salt tycker jag att ni ska göra det! Detta receptet tror jag kommer från Leila från början (fast då med lite mintarom i). Tryffelsmeten blir ganska hård så vänta inte för länge innan tryfflarna ska rullas.


Chokladtryffel med flingsalt
250 g mörk choklad, 70%
1,5 dl vispgrädde
2 tsk honung
1 msk smör
1 tsk flingsalt

Dopping/garnering
150 g mörk choklad, 70%
Flingsalt

Hacka chokladen fint och lägg den i en skål eller liten bunke.

Koka upp grädde och honung och häll den över chokladen. Rör tills chokladen smält och smeten är slät. Rör ner smör och flingsalt. Ställ tryffelsmeten kallt tills den stelnar, ca 4 timmar.

Ta med hjälp av en tesked upp tryffelsmet och rulla chokladen en kula. Lägg tryfflarna på ett fat och ställ kallt i kylen igen.

Smält chokladen och doppa tryfflarna. Dekorera med en liten bit flingsalt och låt tryfflarna stelna på en plan yta eller i pralinformar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar