måndag 5 april 2010

Pannkakstårta


Ända sen Pettsson och Findus gjorde sin pannkakstårta har jag tänkt att jag skulle testa den nån gång. Det ser så himla fint ut med bären och grädden mellan alla pannkakor som staplats på hög. :) Förra veckan gjorde jag detta och insåg att vissa saker gör sig bäst i fantasins värld. Pettsson och Findus får gärna fortsätta äta pannkakstårta men för min del blir det inga fler gånger. ;) Jag tyckte att det blev för kvalmigt med grädden


Pannkakstårta
1 sats pannkakssmet
3 dl grädde
Hallon eller jordgubbssylt
Bär (Hallon, blåbär och/eller jordgubbar)

Stek pannakakor och låt de kallna något. Vispa grädden. Varva pannkakor, grädde, sylt och bär. Toppa med grädde och färska bär.

8 kommentarer:

 1. Det ser i alla fall väldigt gott ut.

  SvaraRadera
 2. Här är en till som tycker att det blir lite "för mycket" med bara grädde. Byt ut grädden till Kesella vanilj istället! Det är hur gott som helst att ha till pannkakor och bär. Om man vill så kan man ha kesella i mellan pannkakorna och sen garnera med grädde ovanpå.

  SvaraRadera
 3. sååååååååå gott!!!!!!!!

  SvaraRadera
 4. Pannkakstårta är aldrig fel! Så gott!

  SvaraRadera
 5. Jag gillar pannkakstårta, men tycker också det blir för mycket med grädde på varje lager. Min mamma brukar lägga endast äppelmos (helst hemmagjort) mellan pannkakorna och sen äter vi grädde till istället. Det är gott! :-)

  SvaraRadera
 6. Ja, sylt av något slag mellan lagren sen grädde/nått kladdigt till! Precis som mormor gör det =)

  SvaraRadera
 7. Åh, det här måste vi göra på landet i sommar, med nyplockade bär.

  SvaraRadera