onsdag 13 januari 2010

Morotsrulltårta

Morotskaka är jättegott! Morotsrulltårta är nästan lika gott men blir inte riktigt så saftig som kakan. Nästa gång kommer jag nog att dubblera mängden fyllning för att få den ännu godare.


Morotsrulltårta

3 ägg
2 dl socker
1 dl riven morot
2 dl mjöl
1 tsk kanel
1/2 tsk ingefära
2 tsk bakpulver

Fyllning
100 gr smör
100 gr philadelfiaost
1 dl florsocker
1 tsk vanilj

Vispa ägg och socker poröst. Riv moroten fint och rör ner den. Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd sedan ner det i smeten. Häll smeten på en bakplåtspappersklädd långpanna.

Grädda i 250 grader, 4-5 minuter (tills det bli fin färg, passa noga för det bränns lätt). Skälp upp kakan på ett bakplåtspapper som du strött ut socker på. Pensla ev. med kallt vatten på baksidan av pappret om inte kakan lossnar.

Mixa ihop philadelhiaost och rumsvarmt smör till en slät smet. Rör ner florsocker och vanlijsocker. Bred fyllningen över den kalla kakan, rulla ihop till en rulltårta och låt den vila inlindad i smörpapper med skarven nedåt. Förvaras i kylen..

2 kommentarer:

  1. Oj! Vilken rolig variant på morotskaka!!! Och rulltårta äter man ju inte för ofta! Smaskens!!

    SvaraRadera
  2. Kul med en annorlunda variation på morotskakan, mums!

    SvaraRadera