onsdag 13 januari 2010

Fylld chokladkaka

Kommer ni ihåg Vaniljkakan? Det här är bakad enligt samma princip! Dvs man gör först en luftig chokladkaka, delar den på mitten och häller på en varm vaniljsmörblandning innan man lägger ihop delarna igen. Kakan får kallna och stelna i kyl. Resultatet blir en saftig chokladkaka med tydlig vaniljsmak. Jag äter den gärna som den är men det går lika bra att servera den med lättvispad grädde!


Fylld chokladkaka
Chokladkaka
1 dl mjölk
3 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Fyllning
125 g smör
1 dl mjölk
3 tsk vaniljsocker

Koka upp mjölken och ställ den åt sidan. Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och vänd sedan ner det i smeten. Rör i mjölken.

Smöra och mjöla en bakform (ca 22 cm i diameter). Häll i smeten och grädda i 175 grader i 40 min (eller tills stickan är torr). Låt kakan vila i 10 minuter efter att den tagits ur ur ugnen.

Smält smöret, häll i mjölken och koka sedan upp allt. Dra kastrullen från värmen och rör ner vaniljsocker.

Dela chokaldkakan på mitten och skeda smörfyllningen över båda bottnarna. Lägg ihop halvorna och låt kakan kallna. Förvara i kyl.

2 kommentarer:

  1. Det låter hur gott som helst!

    Lycka till med nästa bak.

    SvaraRadera
  2. Vilken fin blogg du har! Den hamnar definetivt på min lista över favoritbloggar:) Gillar verkligen dina recept och dina fina bilder:) Här ska jag kika in ofta på jakt efter nya recept:)

    SvaraRadera