söndag 3 januari 2010

Ädelostkyckling med bacon

Servera en ostbricka till mig och jag undviker helst att ta av grönmögelost... men i denna sås är det en enormt god smaksättare! Enkelt att göra och med få ingredienser gör att det även passar bra som bjudrätt.


Ädelostkyckling med bacon
4 port

3 kycklingfiléer
1 pkt bacon
3 dl matlagningsgrädde
2 dl vispgrädde
140 g Kvibille ädelost
1 msk kycklingfond

Skär varje kycklingfilé i fyra delar. Bryn kycklingbitarna i smör, krydda med salt och peppar. Stek i omgångar och lägg filéerna i en smord ugnsform under tiden resten steks. Skär baconet i 2 cm breda skivor, stek det väl och fördela det sedan över kycklingen.

Vispa ur stekpannan med grädde, smula ner osten och låt den smälta i såsen. Tillsätt kycklingfond och låt såsen koka ihop under några minuter, häll sedan såsen över kycklingen.

Gratinera i 225 grader, ca 20 minuter.

Servera med ris och broccoli.

6 kommentarer:

  1. Hej!
    God fortsättning på det nya året! Vilken härlig blogg du har, hittade den genom matbloggstoppen och jag kommer definitivt att titta in här fler gånger!

    Om du har lust så kanske du kan titta in på min blogg där du kanske hittar något nytt recept? ;)
    Du får också jätte gärna lämna en kommentar om vad du tycker om bloggen och gärna ge tips om vad jag kan göra bättre !
    Ha det bäst!
    Kram Daniella.

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Den 20 januari kl 20.00 börjar ”Landet brunsås” i SVT2, ett program för dig som äter. Varför äter vi svenskar som vi gör? Programledarna Henrik Schyffert, Erik Haag och matskribenten Lotta Lundgren söker efter svaren i vår egen kulturhistoria, i omvärldens influenser och i trenderna som påverkar vad vi ställer fram på middagsbordet. Experter i programmet är Mats-Eric Nilsson och Richard Tellström.
    Om du vill titta på programmet i förväg mejla magdalena.lofstrom@svt.se så skickar jag dig en länk där du kan titta. Vänliga hälsningar Magdalena

    SvaraRadera
  3. fantastiskt gott ser det ut att vara, kyckling kan man aldrig få för mycket av :)

    SvaraRadera
  4. Mmm.. ser gott ut!
    Trevlig helg!! :) Kram, Jennie.

    SvaraRadera
  5. Vilken inspirerande blogg du har, helt i min stil. Den har snabbt blivit en av mina favoriter och jag har gjort många besök på bara några dagar. Just nu har jag botten till fryst jordnötstårta i ugnen...

    SvaraRadera
  6. Gunnel Adolfsèn27 mars 2013 kl. 12:47

    Överraskande gott

    SvaraRadera