tisdag 28 juli 2009

Mazarinbakelser

Mazarinbakelser som består av en mandelmassabotten, sylt, grädde och färska bär är ett bra alternativ när du vill servera efterrätt portionsvis eller när du vill bjuda på små bakelser till fikat. Alla får en egen kaka och bottnarna, som går att frysa in, kan man lätt förbereda en tid innan. När sen sötsuget sätter in eller när gästerna är på intågande är det bara att ta fram några bottnar, bred på lite sylt, vispad grädde och toppa med bär eller frukt. Jag har provat två varianter hittills, en med jordgubbssylt, grädde och färska jordgubbar och en där jag mosade lite blåbär med socker (istället för sylt), grädde och färska blåbär.



Mazarinbakelser
ca 15-20 st

300 g mandelmassa
150 g smör
4 ägg
2 msk vetemjöl

Sylt och bär (t.ex. jordgubbar, blåbär eller hallon)
Vispgrädde

Riv mandelmassan. Rör ihop mandelmassa och smör till en slät smet. Vispa ner äggen, ett i taget. Vänd ner mjölet.

Klicka ut smeten i mazarinformar eller muffinsformar (av tjockare kvalitet). Grädda i 150 grader i 15 minuter.

Förvara i kyl eller frys.

Vid servering - bred ett par teskedar sylt eller mosade bär på mazarinbotten, lägg på en matsked grädde och toppa med färska bär.

1 kommentar:

  1. De ser helt underbara ut och får kroppen att skrika efter sommaren och dess färska bär! Vill ha färska jordgubbar nuu ;-)

    SvaraRadera