onsdag 29 april 2009

Morotsbröd med linfrö

Ett saftigt, mjukt och smakrikt bröd. Rågkrossen är till för dem som vill ha extra tuggmotstånd, det går bra att utesluta om man inte gillar "småsten". :)


Morotsbröd med linfrö
5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
9 dl rågsikt
1/2 dl linfrön
1/2 dl rågkross
2 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1 msk malda brödkryddor t.ex anis och fänkål
1 tsk salt
1 morot

Blanda de torra ingredienserna. Riv moroten, rör ner den tillsammans med filmjölk och sirap.

Smörj en avlång form och häll i den kladdiga degen. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 45 minuter. Känn efter med en provsticka när brödet är torrt.

Stjälp brödet ur formen, låt det svalna under bakduk.

3 kommentarer:

  1. gjorde precis detta, supergott! dock behövde det stå i ugnen i mer än en timma

    SvaraRadera
  2. vi undrar om vi får ta en bild av ditt morotsbröd
    till våran forskning om vad man kan göra med moroten. Till en tävling som heter first lego
    league? M.V.H margaretha skolan i knivsta!

    SvaraRadera
  3. Hej Margaretha!

    Visst får ni låna en bild till ert roliga tema! Lycka till med tävlingen!!

    Vänligen //Camilla

    SvaraRadera