måndag 20 april 2009

Lax i spenat- och kräftsås

Alltså såsen gör ju hela rätten! Såå god!! Att det sen är lättlagat gör ju inte saken sämre :)


Lax i spenat- och kräftsås
4 laxfiléskivor
1 pkt hackad spenat 450 g
1 tub kräftost 275 g
2 dl matlagningsgrädde
Salt
Citronpeppar
Kräftstjärtar

Lägg spenaten i botten av en ugnsform. Krydda laxbitarna med salt och citronpeppar på båda sidor, lägg sedan laxen på spenaten.

Vispa ihop kräftost och grädde, smaksätt med lite salt och citronpeppar. Häll såsen över laxen. Grädda i 200 grader, 30 minuter.

Dra några tag med en gaffel så att spenaten fördelar sig jämnt i såsen precis efter att den tagits ut ur ugnen. Strö över kräftstjärtar och servera med kokt potatis eller potatismos och broccoli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar