torsdag 23 april 2009

Smörgåstårta med currytonfisk

En lättgjord, saftig och smakrik smörgåstårta med curry och tonfisk. Eftersom det är samma fyllning på alla lager går det snabbt att förebereda den. (Tycker man inte om tonfisk kan man byta ut den mot kyckling) Som de flesta smörgåstårtor vinner den på att få stå till sig i kylen över natten.


Smörgåstårta med currytonfisk
3 Hönökakor (halvmånar)
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl majonnäs
1,5 dl gräddfil
2 burkar tonfisk
1/2 purjolök (3 dl)
1/2 tsk salt
3-4 tsk curry

Tomat, Gurka, Paprika, Ägg, Räkor till dekoration

Vispa grädden lätt. Blanda ner majonnäs, gräddfil och finhackad purjolök. Dela tonfisken i mindre bitar och rör ner den i smeten. Krydda efter smak med salt och curry.

Fördela fyllningen på tre lager. Plasta och ställ in i kylen, gärna över natten.

Dekorera efter eget tycke och smak! :)





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar