onsdag 15 april 2009

Hamburgare

Det går snabbt, det är enkelt och det är gott. Hemmagjorda hamburgare med bröd. Jag har bara nötfärs och kryddor när jag steker hamburgare. Denna gång testade vi Max Friscohamburgerbröd (från Korvbagarn) - det var riktigt gott tyckte jag! Valfria tillbehör såklart, så här blev min burgare denna gång...


Hamburgare med bröd
500 g nötfärs
3 krm svartpeppar
1 tsk salt
Grillkrydda

Hamburgerbröd
Sallad
Dressing
Rostad lök
Tomat
Gurka
Cheddarost

Blanda nötfärsen med salt och peppar. Dela färsen i fyra delar, platta ut varje del till tunna hamburgare. Stek på medelhög värme och krydda med grillkrydda. Vänd ett par gånger. Lägg på en skiva cheddarost när de nästan är färdigstekta. Jag brukar även rosta brödet lätt i stekpannan den sista minuten innan burgarna är klara.

Lägg ett salladsblad på bottenbrödet, på med dressing sen hamburgare med den lätt smälta osten ovanpå. Fortsätt med rostad lök, tomat och gurka - lägg på andra halvan av hamburgerbrödet.



1 kommentar:

  1. Ja! det där brödet är VERKLIGEN super gott :D!! Saftigt o gott :)

    SvaraRadera