torsdag 30 april 2009

Bulgursallad

En fräsch sallad som passar jättebra på buffébordet tillsammans med kallskuret kött eller på sommarens grillfest som omväxling till den traditionella potatissalladen. Jag brukar köpa fetaost, kronärtskockor och soltorkade tomater som ligger i en marinad och eftersom en del av den marinaden hamnar i salladen får man lite extra smak. Även avokado och melon är gott att ha i denna sallad.


Bulgursallad
4 port bulgur
1
00 g ruccola
1 burk marinerade kronärtskockor
8 soltorkade tomater
1 rödlök
100 g fetaost
1 kruka basilika

Koka bulgurn och låt det svalna något. Skär löken i tunna klyftor, strimla de soltorkade tomaterna och basilikan. Blanda ihop allt i en stor skål.

Serveras t.ex med marinerad fläskfilé eller som tillbehör till en grillad köttbit.

1 kommentar:

  1. Heeej! Å, vilken god sallad detta ser ut att vara! Det är så svårt att hitta på "nyttiga" tillbehör till grillat och jag håller verkligen med dig - det behövs omväxling! Jag hittade på ett tillbehör med Sojabönor igår som blev verkligt lyckat, men ditt recept skall jag definitivt testa i helgen! Trevlig kväll!

    SvaraRadera