tisdag 27 mars 2012

Oliv- och fetaostbiffar med pestopasta

En italienskinspirerad pastarätt med smak av svarta oliver, soltorkade tomater, vitlök, fetaost och pesto. Smakar riktigt gott tillsammans! Lätt att göra är det också så testa gärna det här! :-) 



Oliv- och fetaostbiffar med pestopasta
4 port

600 g blandfärs
1 dl ströbröd
2,5 dl mjölk
1 ägg
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 krm grovmalen svartpeppar
15 svarta oliver
10 soltorkade tomater (1 burk à 140 g)
150 g fetaost

2 pkt färsk fettucini (500 g)
1 burk pesto (ca 200 g)

Blanda ströbröd och mjölk i en bunke, låt det svälla i ca 10 minuter. Rör ner ägg, riven vitlök, salt och svartpeppar. Blanda i färsen och vänd sedan ner hackade oliver, strimlade soltorkade tomater och tärnad fetaost.

Forma biffar och stek i smör tills de fått fin färg. Efterstek i ugn, 150 grader tills biffarna är klara.

Koka pastan. Skölj av och blanda med pesto (ta så mycket pesto du själv vill ha)

1 kommentar: