måndag 5 mars 2012

Nutellacookies med vit choklad

Många recept på cookisar sjunker ihop efter gräddning men dessa höll sig höga och fina. De blev inte torra heller... är positivt överraskad med andra ord. Även detta recept är med amerikanska mått, omvandlingstabell finns längst ner. Är man inte superglad för vit choklad så går det minst lika bra med mörk choklad eller mjölkchoklad eller varför inte blandade sorter!


Nutellacookies med vit choklad
18 st

120 g smör (smält och avsvalnat)
1 cup brunt farinsocker
1/2 cup Nutella
2 ägg
1 1/2 tsk vaniljsocker
2 1/4 cups vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
3/4 cup vita chokladknappar

Smält smöret och låt det svalna något. Rör ner farinsockret i smöret och vispa ihop det en minut. Häll i Nutella, vaniljsocker och ägg, ett i taget, vispa smeten ljus och luftig. Blanda vetemjöl, bikarbonat och salt i en skål. Häll i  mjölblandningen och rör om tills det precis har blandat sig. Vänd ner den vita chokladen.

Ta med en matsked (eller glasskopa) upp en klick deg. Rulla till en boll, lägg på bakpappersklädd plåt och platta till den något. Grädda i 175 grader, 10 minuter. Låt svalna på galler.

Omvandlingtabell
1 cup = 240 ml
3/4 cup = 180 ml
1/2 cup = 120 ml
1/4 cup = 60 ml


5 kommentarer:

 1. Ja tack, sätt på kaffet så kommer vi!

  SvaraRadera
 2. Hej! Hittade din blogg för några dagar sen, den har blivit min nya kokbok:) Du är helt fantastikt duktig och det är så kul att du delar med dig och kommer med råd och tips. just nu har jag snabbfrallor i ugnen:)

  SvaraRadera
 3. Jag bakade dessa igår eftermiddag till barnens stora förtjusning som bara älskar Nutella. Vi är dock inte så förtjusta i vit choklad så det blev vanlig mjölkchoklad istället som fanns i skåpet hemma.
  Fantastiskt försvinnande goda!!
  Jag lånar receptet, hoppas det är ok. Länkar såklart till dig.

  SvaraRadera
 4. Supergoda och enkla att göra! Tack!

  SvaraRadera