måndag 5 mars 2012

Butterscotch och mörk choklad cookies

Dags för en sötsak igen kanske? Själv tycker jag att det var alldeles för länge sen sist nu! Det här är ett amerikanskt recept med amerikanska mått. Jag använder mitt "cup-mått", men med huvudet på skaft (eller med en konverteringsapp i telefonen) är det bara att räkna om mängderna till dl.  (omvandlingstabell finns längst ner).




Butterscotch och mörk choklad cookies
24 st

3/4 cup smör (smält)
1 cup brunt farinsocker (180 g)
1/2 cup strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 äggula
2 cups vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 cup mörka chokladknappar
1 cup butterscotchknappar

Rör ihop smält smör, farinsocker och strösocker. Rör ner ägg, äggula och vaniljsocker. Vispa tills smeten blir ljus och fluffig. Blanda vetemjöl, bikarbonat och salt i en skål. Blanda ner mjölblandningen, rör bara om tills det precis har blandat sig. Vänd ner chokladknappar och butterscotchknappar (alt. hackad mörk choklad och kola).

Ta med en matsked (eller glasskopa) upp en klick deg, rulla till en boll och platta till den något. Jag gjorde ganska stora bollar (ca 4 cm i diameter). Grädda i 175 grader, 10-12 minuter. Låt svalna på galler.

Måttangivelser (något avrundat)
1 cup = 240 ml
3/4 cup = 180 ml
1/2 cup = 120 ml
1/4 cup = 60 ml




4 kommentarer:

 1. Var sugen att prova baka med Butterscotch chips/knappar men hittar dem inte här i Luleå! Vet du om de går att beställa på nätet någonstans? Tänkte be handlaren kolla om han kan ta hem dem men han hittade inga så han behövde närmare information som varumärke mer exaktnamn? Borde tillhöra baktillbehör ?

  SvaraRadera
 2. Men var hittar ni det? Jag hittar det ingenstans och Ica kunde inte ta hem det heller - kan man beställa det på internet?

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Tyvärr är det nog så att butterscotch är svårt (omöjligt?) att få tag på i Sverige. :-/ Jag köpte dessa när jag var i USA för över 1 år sedan. Det är Nestlé Toll House som tillverkar dom.

  http://www.verybestbaking.com/Toll-House/Products/MorselsAndBaking/Butterscotch-Morsels.aspx

  Jag har inte hittat någon internetsida där det går att beställa i Sverige, det finns någon engelsk sida med "overseas delivery" men det kostnar nog mer än det smakar...

  Säg gärna till om du lyckas hitta dom eller får tag på någon butik som kan ta hem det till dig!

  Vänliga hälsningar
  Camilla //Mingodasida

  SvaraRadera