måndag 25 april 2011

Påskafton

Vilket väder vi har fått! Och jag har varit ledig hela påskhelgen och njutit av det! :) Solat en del, fixat i trädgården en del och varit på besök i Skåne.

Påskafton firade jag med sambo, svärmor, svåger och svägerska. Vi skippade det traditionella påskfirandet i år och gav oss på en liten roadtrip i Skåne. Första anhalt var kusten vid Haväng (som ligger mellan Åhus och Kivik). Disigt och knappa 10 grader var det där men det var ändå skönt att komma ut och se den fina miljön. Vi körde sedan vidare mot Ingelsta kalkon där jag köpte örtmarinerade kalkonsnitztlar, "kalkonsnäckor" och en kalkonstek. Rejält fikasugna stannade vi sedan till vid Brösarps backar och åt medhavda kanelbullar och chokladmuffins. Kvällen avslutades med grillat och annat gott! :) Vi satt ute till tiotiden där filtar och värme från grillen gjorde att det var riktigt varmt och trevligt! ;-)

På väg ner mot stranden vid Haväng

Fina sanddynor här!

När det hänger ett rep vid en betongvägg finns ju inget annat alternativ än att provklättra detta! ;-)

Brösarps backar - ett populärt fikaställe!

Pinnbröd - varmt, nybakat och med lite smör på - såå himla gott! Vi åt det medan vi väntade på att resten av maten skulle bli klar :)

Årets första grilltallrik blev örtmarinerad kalkonsnitzel, provencalsk kulpotatis, toscansk sallad och kall vitlökssås.

Insvept i en filt och sittande bredvid grillen var det varmt och skönt en bra bit in på kvällen! :)

1 kommentar:

  1. Låter som en jättemysig påskafton! Jag har varit på Ingelsta kalkon en sommar för några år sedan, det var ett trevligt ställe och så mycket gott det fanns. Ville köpa med mig massor. :-) Vi köpte rökta kalkonklubbor, som vi sen åt i hamnen i Kivik. Gott och mysigt!

    SvaraRadera