lördag 16 april 2011

Gräddtårta med jordgubbar och banan

En helt vanlig gräddtårta med sockerkaksbottnar, jordgubbar och banan. För att göra den riktigt saftig så blandade jag de mixade jordgubbarna med vispad grädde och de mosade bananerna med vaniljkräm. Och saftig blev den! Utöver det så är det en helt vanlig gräddtårta! ;-)

Gräddtårta med jordgubbar och banan

Tårtbotten
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning 1 - jordgubbsgrädde
250 g jordgubbar
2 dl vispgrädde

Fyllning 2 - bananvaniljkräm
3 dl mjölk
7 msk marsanpulver
2 bananer

Garnering
3 dl vispgrädde
Jordgubbar och banan till garnering

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en skål. Vänd ner mjölblandningen i äggvispet. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten (26 cm i diameter). Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 35 minuter. Låt bottnen vila i fem minuter, ta sedan bort kanten på formen och låt bottnen svalna helt på ett galler under bakduk.

Mixa jordgubbarna och vispa grädden. Rör ner jordgubbarna i grädden. Vispa ut marsanpulvret i mjölken, ställ in i kylen en stund tills vaniljkrämen tjocknar. Mosa bananerna och rör ner dom i vaniljkrämen.

Dela tårtbotten i tre delar. Lägg den nedersta på ett kakfat. Bred ut jordgubbsgrädden över bottnen, lägg på mittenbiten och bred ut bananvaniljkrämen på den. Lägg på den översta botten och bred ett tunt lager vispad grädde ovanpå och runt om hela tårtan. Om tid finns - låt tårtan stå i kylen över natten. Vispa grädde och spritsa ut den i en mönster ovanpå tårtan. Dekorera med jordgubbar och skivade bananer.

Före dekorering

Gräddtårta med jordgubbsgrädde och bananvaniljkräm.

2 kommentarer:

  1. ska göra den här till min lillesysters födelsedag nästa vecka :)

    SvaraRadera