söndag 17 april 2011

Isbergssallad med citron- och dilldressing

Jag är så himla dålig på förnya och variera sallader så därför blev jag väldigt glad när mammas sambo bjöd på den här goda salladen för ett tag sedan. Han har i sin tur fått den av en "mattant" på en skola som rekomenderade denna till fisk. Salladen består av strimlad isbergssallad, salladskål och purjolök som blandas med en dressing smaksatt med citron, dill och persilja.


Isbergssallad med citron- och dilldressing

150 g isbergssallad
150 g salladskål
1 dm purjolök

Dressing
1/2 dl matolja
1/2 citron (saften=
2 tsk socker
1/2 tsk salt
3 msk persilja
2 msk dill

Skär isbergssallad och salladskål i tunna strimlor. Dela purjolöken på mitten och skär även den i tunna strimlor. Blanda allt i en skål.

Rör ihop olja, citronsaft, socker och salt. Hacka persilja och dill och rör ner det. Häll dressingen över salladen och vänd om. Förvara i kyl fram till servering.

Strimlad isbergssallad, salladskål och purjolök

Dressing - olja, socker, salt, pesilja och dill

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar