tisdag 6 november 2012

Kladdkaka de luxe


Jag är garanterat inte den enda som dreglat över bilden i Allt om Mat's senaste utgåva (18/12). I deras choklad-frossa-reportage hade de bild på en riktigt hög, fin kladdkaka. Min ser inte alls ut som deras men den blev väldigt god i alla fall! Mycket chokladsmak och självklart i mäktigaste lagret. :-)



Kladdkaka de luxe

200 g smör 
200 g mörk choklad, 70%
4 ägg
4 dl socker
2 krm salt
2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 tsk vaniljsocker

Finhacka chokladen. Smält smöret tills det är gyllenbrunt. Ta kastrullen från värmen och rör i chokladen, rör tills chokladen smält.

Rör noga ihop ägg och socker, vispa det inte pösigt (då blir inte kakan seg och kladdig). Vispa ner chokladsmöret i äggsmeten tillsammans med saltet.

Sikta mjöl, kakao och vaniljsocker i smeten och blanda ihop.

Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, med ett tillklippt bakplåtspapper i botten. Grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 30 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten.

Servera kakan ljummen eller kylskåpskall med lättvipsad grädde pudrad med lite kakao.

5 kommentarer:

  1. åhhhhhhhhhh va gott.har faktiskt inte sett den tidningen så de blir premiär för mig nu,och ja ja vill ha..mums dreglar lite nu...chokladsugen

    SvaraRadera
  2. Letade pastarecept och halkade in här, det var ju trevligt = ) Kladdkaka är ju sååå himla gott. hälsningar Lottzy

    SvaraRadera
  3. Tack för tips...kakan står nu i ugnen o jag kan knappt vänta på att den ska bli klar o dessutom svalna så att jag får hugga in...att tiden kan gå så sakta när man längtar :) trevlig helg!
    Hälsningar Gunilla i Värmland

    SvaraRadera
  4. Kladdkaka kanske vore nåt... det va ett tag sen. haren liten sjukling hemma så säääkert skulle må mycket bättre av lite kladdkaka ;-)

    SvaraRadera