måndag 5 november 2012

Viltkyckling

En mammaklassiker! Enkel att förbereda och lätt att göra om till storkok ifall det blir många middagsgäster. En kycklinggryta med smak av vinbärssaft, enbär och timjan.


Viltkyckling
4 port

4 kycklingfiléer

3 dl lätt crème fraiche
3/4 dl svart vinbärssaft, outspädd
1,5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
7 enbär
1,5 tsk timjan
1,5 msk soja
Ev. maizena redning

Stek kycklingen i 175 grader, 20-30 minuter beroende på hur tjocka filéerna är. Jag gör en marinad utan mått genom att blanda ihop matolja, soja, salt, peppar och grillkrydda. När filéerna är genomsteka (men inte torra!!) så delas de i fyra delar.

Koka ihop såsen genom att blanda crème fraiche, svart vinbärssaft, vatten, buljongtärning, krossade enbär (i mortel), torkad timjan och soja. Red ev. av såsen med maizenaredning ifall du vill ha den tjockare.

Lägg ner kycklingbitarna i såsen. Ifall du vill förbereda går det bra att göra hit, ställa in i kylen och sedan värma på grytan igen innan servering.

Serveras med kokt potatis, kokta grönsaker (tex haricot verts) och svartvinbärsgelé.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar