måndag 30 juli 2012

Päronpaj

Den här fantastiskt goda päronpajen har både mamma och min syster bjudit på när jag har hälsat på. Båda gångerna tyckte jag att den var riktigt god men det är först på senare tid jag börjat göra den själv. Alltid lika uppskattad! Lätt att göra är den också :-) 


Päronpaj

Pajdeg
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 tsk bakpulver
150 g smör

Fyllning
2 dl crème fraiche
1 ägg
1 msk vaniljsocker
1/2 dl strösocker
1 liten burk konserverade päron

På toppen
Ljus sirap
Kanel

Blanda vetemjöl, socker och bakpulver. Smält smöret och rör ner det i mjölblandningen. Tryck ut degen i en pajform.

Rör ihop crème fraiche, ägg, vaniljsocker och socker till fyllningen. Häll smeten i pajskalet.

Skär en liten burk konserverade päron i skrivor. Lägg skivorna i fyllningen, ringla sirap över pajen och strö över lite kanel.

Grädda i 20-22 minuter i 200 grader. Låt den gärna stå i rumstemperatur en timme efter att den tagits ut ur ugnen, den är godast ljummen. Servera med vaniljglass.



4 kommentarer:

  1. Äntligen! : ) Hur stor form använder du? Ca diameter saknas! : )

    SvaraRadera
  2. Låter gott, ska jag testa vid tillfälle!

    SvaraRadera
  3. Tack snälla för detta goda recept! Testade i går och fick så mycket beröm!!!!

    SvaraRadera