lördag 24 mars 2012

Fryst after eight marängtårta

En glassig mintchokladsmakande tårta på en marängbotten - toppad med vispad grädde. Riktigt fin må jag säga! Förutom att jag gjorde enligt receptet och tog 2 marängbottnar... det kommer jag inte att göra nästa gång. Den goda smaken av after-eight-moussen (glassen?) försvann lite bland all den söta och knastriga marängen. Med en styck marängbotten blir det bättre balans i skapelsen :-)

Fryst after eight marängtårta

1 marängbotten
100 g mörk blockchoklad
150 g after eightplattor
5 äggulor
1 tsk kokt, kallt kaffe

4 dl vispgrädde

2 dl vispgrädde till garnering


Smält blockchoklad och rör ner mintplattorna (bryt dom i mindre bitar först), rör tills plattorna har smält. Vispa äggulorna och tillsätt kaffet, blanda sedan ihop det med chokladsmeten (min chokladsmet blev väldigt tjock). Vispa grädden och vänd ner den i chokladen. (Ta först en mindre mängd och rör om ordentligt så det blandar sig, häll sedan i resten av grädden och rör då med stora luftiga tag)

Lägg en marängbotten inuti en rund form, gärna med löstagbar botten. Bred ut smeten ovanpå botten. Sätt in tårtan i frysen några timmar.

Ta fram tårtan och låt den tina ca 30 minuter i rumstemperatur före servering. Vispa grädden till garneringen och spritsa ut den på kakan


7 kommentarer:

  1. Men guuuud så gott den ser ut. Man vill bara ta en bit nu!

    SvaraRadera
  2. Detta lät ju supersmarrigt får allt läggas i höga recept att testa.

    SvaraRadera
  3. Jag gjorde ett recept, snabba frallor, i helgen. La ut receptet på min blogg men länkade givetvis till dig:) Tack för goda frukostbullar:)

    /Frida

    SvaraRadera
  4. Det här verkar jättegott! En fråga bara: tror du att man behöver frysa den? Jag brukar göra en annan tårta med chokladmousse, och den moussen blir så pass tjock att den funkar bra om man bara har den i kylen några timmar först. Jag tänker mest på om den blir så lös att den flyter ut annars... :)

    SvaraRadera
  5. tack för ett supergott recept uppskattades av alla i familjen :)

    SvaraRadera
  6. Lina - nej man behöver inte frysa den. Om man hellre vill ha den i kyl blir det en god after eight moussetårta! Själva moussen går även jättebra att hälla upp i små portionsformar och servera till dessert!

    Vänliga hälsningar,
    Camilla - Mingodasida

    SvaraRadera
  7. Såg riktigt god ut och låter helt underbar, måste testa den någon dag :). Tror jag länkar dig så jag lätt kan hitta receptet när jag ska ha det :)

    SvaraRadera