lördag 15 januari 2011

Vitlöksbiffar med klyftpotatis och tzatziki

Lördagens middag gick i vitlökens tecken där vitlök fanns i både biffarna och tzatzikin. Riktigt gott var det tillsammans med tillbehören!


Vitlöksbiffar med klyftpotatis och tzatziki

Vitlöksbiffar
600 g blandfärs
1 dl ströbröd
2 dl mjölk
1 ägg
1/2 vitlök solo
3 msk rödlök
2 tsk vitlökspeppar
1 tsk salt

Tillbehör
Klyftpotatis (Delikatesspotatis Asparges (ICA Sparrispotatis))
Tzatziki
Blandsallad
Fetaost
Röd lök
Vattenmelon

Rör ihop ströbröd och mjölk, låt svälla 10 minuter. Rör ner ägg, riven vitlök, finhackad rödlök, vitlökspeppar och salt. Blanda i köttfärsen ordentligt. Forma ganska stora biffar (går lättast om man sköljer händerna i kallt vatten först), stek i smör.

Servera med klyftpotatis (jag tycker att ICAs delikatesspotatis Asparges är väldigt god. Behåll skalet på, dela på mitten och ugnsstek i rejält med olja och flingsalt i 225 grader, 20-25 minuter). Andra goda tillbehör är tzatziki, blandsallad med fetaost, rödlök och vattenmelon.

1 kommentar: