lördag 29 januari 2011

Papperdelle med kyckling, vitlök och paprika

Så var det helg igen och kvällens middag blev återigen en lättlagad pastarätt! :) Det är inte ofta jag använder de smaksatta crème fraiche-varianterna men det är ju faktiskt ett väldigt enkelt sätt att laga mat på, särskilt om fantasin tryter! ;) Idag gjorde jag det receptet som stod på burken och det fick helt klart godkänt.

Det går för övrigt framåt med vårt bygge! Den här veckan blev vi äntligen klara med allt gipsande och igår började målaren att spackla alla väggar - nästa helg kommer det är vara färdigmålat där uppe! Så himla skönt att det snart kommer vara ett beboligt utrymme och inte bara ett väldigt stort förråd ;) Vi har satt deadline till min 30-årsfest om två veckor så nu gäller det att jobba på för att vi ska lyckas hålla den!!


Pappardelle med kyckling, vitlök och paprika
3 port

300 g kycklingfilé
1/2 röd paprika
1 vitlöksklyfta (eller 1/4 vitlök solo)
2 dl crème fraiche med senap, vitt vin och schalottenlök (Ica)
2 msk färsk basilika
Salt, peppar

Skär kyckling och paprika i små bitar. Bryn i smör, pressa i vitlöken och krydda med salt och peppar. Häll på crème fraiche och låt koka i 5 minuter. Rör ner basilikan.

Servera med pasta, gärna en färsk pastasort som t.ex. pappardelle. (Den här gången använde jag pappardelle med vitlök och persilja men en naturell går minst lika bra om inte bättre!)

3 kommentarer:

  1. Har aldrig sett smaksatt pappardelle. Låter ju gott! Men naturell är ju så gott!! Kan inte förstå att pasta kan smaka olika beroende på form!

    SvaraRadera
  2. Den pastasorten såg spännande ut, var kan man köpa sån? :)

    SvaraRadera
  3. Detta är ICAs egen färska pasta!

    SvaraRadera