lördag 15 januari 2011

Tobleroneparfait

Det var fler än jag som tyckte att nyårsefterrätten såg god ut, så här kommer receptet från Pamela! =)


Tobleroneparfait
125 g toblerone
3 äggulor
1/2 dl strösocker
2,5 dl vispgrädde
50 g hackad blockchoklad (kan uteslutas, fanns inte med i nyårsefterrätten)

Hacka tobleronen och smält den över ett vattenbad. Vispa äggulorna och sockret tjockt och pösigt. Vispa grädden hårt och blanda med äggvispet. Rör ner ungefär en tredjedel av smeten i den smält chokladen (lite i taget), rör till en slät massa. Vänd därefter ner chokladblandningen i resten av ägg- och gräddvispet. Till sist blandas den hackade blockchokladen ned i smeten.

Häll blandningen i en 1-liters plastfolieklädd form eller i portionsformar. Frys i minst 4 timmar.

Skär i bitar och dekorera med frukt eller bär (på bilden kiwi och mango), en klick vaniljvisp och rippla över chokladsås och nougatsås (finns att köpa på flaska).

3 kommentarer:

  1. Mmmmm detta lät ju underbart gott, får läggas till recept som skall testas när tiden finns.

    SvaraRadera
  2. Tack för ditt recept! Jag testar att göra det till min födelsedag imorgon. Men jag har en fråga, har satt plastfolie i en form och nu ligger allt i frysen. Men imorgon, kan jag ta ut den och sätta den på ett fat eller smälter allt direkt?
    /Sofia

    SvaraRadera
  3. Hej Sofia,

    Ta ut formen ca 20-30 minuter före servering och lägg upp den på ett fat. Den behöver mjukna lite innan man skär i den och kommer inte att smälta på en gång.

    Vänliga hälsningar
    Camilla //Mingodasida

    SvaraRadera