söndag 23 januari 2011

Schweizernötchokladmousse med Baileys

En len chokladmousse med bitar av hasselnötter som tyvärr inte blev så smakrik som jag hade hoppats på! Dessutom tycker jag inte att nötbitarna från schweizernötchokladen tillför det lilla extra utan här hade jag föredragit mousse gjord på vanlig mjölkchoklad. Egentligen behövs det mer Baileys också men häller man i mer vätska finns det risk att moussen blir för lös. Hmm. Detta tål att funderas på för chokladmousse med Baileys kan bli riktigt gott!


Schweizernötchokladmousse med Baileys
4 port

150 g schweizernöt
3 dl vispgrädde
3 äggulor
2 msk baileys

Smält chokladen. Rör ihop äggulor och baileys. När chokladen har svalnat något, häll i äggblandningen och rör ordentligt så att allt blandas. Vispa grädden hårt. Vänd ner grädden i den kalla chokladsmeten.

Häll upp i fyra portionsformar. Låt stå kallt i 4 timmar (eller ännu hellre över natten). Riv ev. mörk choklad över vid servering.

7 kommentarer:

  1. Har du funderat på baileys extrakt?

    SvaraRadera
  2. Svärmor gjorde Créme Brulée med Bayleys på nyår. DET var jättegott! Tyvärr njöt man inte så mycket av den eftersom vi timmarna innan haft tårtkalas, förrätt och huvudrätt... Man blidde lite proppmätt! =)

    SvaraRadera
  3. Hej, hittade hit till din blogg idag. Har nu testat 2 av dina recept på chokladknäcksnittar och sega chokladsnittar. Länkade till dig från recepten på min blogg, hoppas det är ok!
    Tack för inspirationen!

    SvaraRadera
  4. Ser ju gott ut i alla fall, Bailys måste ju bli gott i. Fast nötterna hade oxå stört mej...

    SvaraRadera
  5. Anonym - nej Baileysextrakt har jag inte tänkt på. Men å andra sidan så tror jag att gelatin kan hjälpa till att stabilisera moussen om det skulle behövas. Men tack för tipset! :)

    Veropenn - det går jättebra att lägga upp recept och länka till bloggen! Bara roligt att du tyckte kakaorna var goda :)

    Mvh
    Camilla

    SvaraRadera
  6. Jag gjorde på nyår en chokladmousse med Hazelnut Baileys, det blev jättegott! Prova Baileys smaksatt med Hasselnöt nästa gång, då får du garanterat den smaken du är ute efter!

    SvaraRadera