lördag 8 januari 2011

Dajmkladdkaka

Var det inte länge sen vi hade en kladdkaka här så säg! Den här bjöd en kollega på till fredagsfikat för några veckor sedan. Sååå god! Nytt för mig var att grädda kladdkakan en längre tid i en lägre temperatur. Tyvärr hade jag bara en dubbeldajm hemma och det räckte inte riktigt till utan det behövs två stycken precis som det står i receptet.


Dajmkladdkaka

Kladdkakan
3 ägg
3 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
150 g smör

Dajmgrädde
3 dl vispgrädde
1 msk florsocker
1 msk kakao
2 dubbeldajm

Övrigt
Kokosflingor
Riven mörk choklad

Vispa ihop ägg och socker. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke och vänd sedan ner det i äggvispet. Smält smöret och rör ner det i smeten. Häll smeten i en smord form (24 cm i diameter) strödd med kokosflingor. Grädda i mitten av ugnen i 150 grader, ca 35 minuter. Låt kallna.

Vispa grädden tills den får mjuka toppar. Sikta ner florsocker och kakao och rör om. Hacka dajmen grovt och rör ner i grädden.

Pudra florsocker på den kalla kladdkakan. Fördela dajmgrädden ovanpå och riv över lite mörk choklad som dekoration.

Smörj formen och strö den med kokosflingor innan smeten hälls i

Pudra florsocker på den kalla kladdkakan

Kladdkaka med dajmgrädde!

6 kommentarer:

  1. Smaskens! Ser jättegott ut.

    SvaraRadera
  2. Oj vilken goding - låter gott!

    SvaraRadera
  3. mumsigt god kaka, omtyckt bland vännerna hos mig.

    tack för receptet!

    Jehan

    SvaraRadera
  4. Bakade kladdkakan igår och det ångrar jag inte! Den visade sig vara väldigt god =)

    SvaraRadera