torsdag 30 september 2010

Kycklinglasagne

Ett förslag till kycklinglasagne. :) Är inte helt nöjd med smaken bara... det känns som att det fattas något men jag vet inte riktigt vad? Vitlökssåsen är visserligen ett gott tillbehör till men mmmm.. nåt mer behövs i själva lasagnen!


Kycklinglasagne


800 g kycklingfilé
Lasagneplattor

Tomatsås
1/2 gul lök
1/2 vitlök solo
500 g krossade tomater
2 krm socker
2 dl chilisås
2 msk färsk basilika
Salt, Svartpeppar

Ostsås
4 msk vetemjöl
7 dl mjölk
2 dl riven ost
Salt, vitpeppar

Garnering
Riven ost

Stek kycklingen i ugn, 200 grader ca 20 minuter. Jag penslade med en marinad av olja, soja, vitlök, knorr kycklingkrydda, salt och peppar. Skär sedan kycklingen i tunna skivor.

Stek lök och vitlök mjukt i lite smör. Tillsätt krossade tomater, chilisås, socker och basilika. Smaka av med salt och svartpeppar. Koka i 10 minuter.

Rör ut mjölet i lite av mjölken tills det blir klumpfritt. Späd med resten av mjölken, lite i taget under omrörning. Koka upp (rör hela tiden) och koka i 5 minuter. Rör ner riven ost, smaka av med salt och vitpeppar.

Varva ostsås, lasagneplattor, tomatsås, kyckling, ostsås osv i flera lager. Börja och sluta med ostsåsen. Strö över lite riven ost och gratinera sedan i 225 grader ca 35 minuter.

Servera med sallad och vitlökssås (2 dl crème fraiche 34%, 1/2 vitlök solo, salt och peppar)

3 kommentarer:

  1. Håller med, gjorde enligt ett recept på Ica en gång men det smakade inte mycket alls. Har för mig att det var tacokrydda i den, men det hjälpte inte ett dugg. Man får helt enkelt se till att ha goda tillbehör! Laxlasagne är också knepigt att få smak på. Nästan ännu svårare än kyckling.

    SvaraRadera
  2. När jag gör kycklinglasagne tar jag antingen kycklingfärs eller delar filéerna i små, små bitar. Sen steker jag dem tillsammans med gul lök, riven morot och tärnade champinjoner. Det blir saftigt och gott! I tomatsåsen brukar jag ha en skvätt vitt vin för att förhöja smaken.

    Din lasagne såg i alla fall god ut!

    SvaraRadera
  3. Testa med ädelost i den vita såsen om du tycker något fattas- kanongott!

    SvaraRadera