torsdag 30 september 2010

Kalljästa frukostfrallor

Frukostfrallor som man bakar ut kvällen innan och som jäser i kylen över natten. Minimalt jobb på morgonen - det enda som behöver göras är att värma upp ugnen, pensla bullarna med vatten och strö över vallmofrön! Faktum är att det inte är speciellt mycket jobb kvällen innan heller eftersom degen rullas till bullar direkt efter att den är färdigknådad. Degen behöver inte jäsa innan utan det gör den i kylskåpet över natten. Väldigt praktiskt! Sen var det ju här med smaken igen.. sånna här frukostfrallor smakar ju egentligen väldigt lite men det kanske inte är mening heller, nybakat och varmt är ju alltid gott på sitt sätt!


Kalljästa frukostfrallor
15 st

25 g jäst
4 dl vatten
2 msk olja
1 tsk salt
1 tsk socker
1 dl riven ost
3 dl havregryn
8 dl vetemjöl special

Rör ut jästen i lite av det kalla vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, socker, riven och och havregryn. Rör ner det mesta av mjölet och arbeta degen (tillsätt mer mjöl vid behov).

Dela degen i 15 delar och rulla till bullar. Lägg på bakpappersklädd plåt. Fukta en handduk och lägg över bullarna. Låt jäsa i kyl över natten.

Sätt ugnen på 250 grader. Ta ut bullarna ur kylen och låt dom stå i rumstemperatur tills ugnen blir varm. Pensla med vatten och stör över vallmofrön. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.

1 kommentar:

  1. De ser goda ut. Fast du har rätt i att frallor egentligen inte smakar så mycket =) Men nybakat är alltid gott!

    SvaraRadera