lördag 4 september 2010

Krämig saffransås med lax och torsk

Lördagsmiddagen idag blev en krämig pastasås med torsk- och laxtärningar smaksatt, såsen var med saffran och sambal oelek. Himla gott! =)


Krämig saffransås med lax och torsk
2-3 port

1 pkt färsk fettucini

300 g torsk- och laxtärningar (finns i frysdisken!)
2 dl purjolök
2 dl crème fraiche, 34%
2 dl matlagningsgrädde
1 msk fiskfond
1 pkt saffran
2 tsk sambal oelek
Salt

Hacka purjolöken och stek den mjuk i lite smör. Häll på crème fraiche, grädde, fiskfond, saffran och sambal oelek. Koka upp och smaka av med salt. Lägg ner fiskbitarna och låt de sjuda några minuter tills de är klara.

Rör ner den kokta fettucinin i pastasåsen och servera direkt.

2 kommentarer:

  1. Pasta med smak av saffran är underbart gott! Kan tänka mig att sambal oelek ger en härlig hetta till det också. Jag sparar receptet! :-)

    SvaraRadera
  2. Hejsan!
    Fin läsning och inspirerande blogg!
    Kika gärna in på min om du har lust...
    Ha en fin dag!
    Kram

    SvaraRadera