lördag 11 september 2010

Kladdkaka med mörk choklad och apelsin

Det här var en chokladkaka heeeelt i min smak!! Mörk choklad, perfekt kladdig och med en smak av apelsin. Mäktig såklart men väldigt väldigt god :)


Kladdkaka med mörk choklad och apelsin
200 gram smör
200 gram mörk choklad med apelsin (t.ex.Marabou)
4 ägg
3 dl strösocker
0,5 dl vetemjöl

Smält smöret. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Häll det varma smöret över chokladen och rör om tills chokladen har smält. Rör eller vispa ner äggen, ett i taget, sockret och mjölet.

Smöra och bröa en form (26 cm i diameter). Häll i smeten och grädda i 200 grader ca 18 mintuter.

Låt svalna i kylen några timmar (eller över natten). Servera med vispad grädde och romerska bågar.

7 kommentarer:

  1. Den här måste ja bara testa :) Ser supergod ut :)

    SvaraRadera
  2. Samma här, den verkar ju vara jättemumsig..

    SvaraRadera
  3. Så gott det verkar! Tycker att choklad och apelsin är en väldigt, väldigt god kombination =)

    SvaraRadera
  4. Jag älskar kombinationen apelsin och choklad så den här kakan är ju helt klart något för mig! :-)

    SvaraRadera
  5. Kanongod!!!Bakade den till jobbarkompisarna. Full pott!!!

    SvaraRadera
  6. Mums, såg riktigt gott ut!

    SvaraRadera