måndag 28 juni 2010

Kycklinggratäng med mangochutney

Vojne, Vojne! Man skulle nästan kunna tro att jag har avlidit i sommarvärmen men riktigt så drastiskt har det inte varit. Jag har haft semester i en vecka, visserligen på hemmaplan och trodde i min enfald att NU skulle jag få mycket tid för bloggen. Men då visar sig solen från sin bästa och sida och helt plötsligt blev det sommar!! Jag har istället för att blogga njutit av värmen och trevligt sällskap och samlat på mig lite gosaker som kommer dyka upp på bloggen så fort jag hinner och med start ikväll.

Innan dess så kommer här ett recept från systra min som under sitt besök för ett par veckor sedan fick ställa sig i köket. Själv ägnade jag mig åt systersonen Sixten som nu blivit 15 månader och var väldigt nöjd med det bytet! :) Systeryster bjöd på denna goda och lättgjorda kycklinggratäng med smak av banan, mango chutney, sambal oelek och curry.


Kycklinggratäng med mango chutney

4 kycklingfiléer (1 kg)
1-2 röda paprikor
1 dl mango chutney
1 tsk sambal oelek
2 tsk curry
1 pressad vitlöksklyfta
1 mosad banan
5 dl creme fraiche
2 dl riven ost

Stek kycklingen gyllenbrun, salta och peppra. Skär kycklingen i smala skivor och lägg dessa i botten på en smord ugnsform. Hacka paprikan och lägg den ovanpå kycklingen.

Mixa banan, mango chutney, sambal oelek, curry, vitlök och creme fraiche till en sås och häll den över kycklingen. Strö över ost.

Gratinera i 225 grader i 15 min. Servera med ris eller bandpasta och en god sallad

Skivad kyckling och paprika innan såsen och osten hälls på.

Min systerson Sixten på besök hos oss

Vi gick en runda och tittade på kossorna med sina kalvar. De tittade på oss också för den delen..

Man blir trött av all frisk luft :)

7 kommentarer:

  1. Åh, så gott det ser ut! Måste jag prova. :-)

    SvaraRadera
  2. Krämigt och gott, precis som jag vill ha det! :)

    SvaraRadera
  3. Stoffes första reaktion när han fick se första bilden på Sixten va "Fan så stor han har blivit :)" hehe! Söta, söta Sixten ;)

    SvaraRadera
  4. Godaste kycklingrätt jag ätit på länge :)

    SvaraRadera
  5. Tack för receptet! Middagsmaten är fixad! Ser ut och verkar jättegott!=)

    SvaraRadera
  6. Det här är den absolut godaste rätt jag nånsin ätit. Den blev en klar favorit i min familj. Och idag ska vi ha den till middag igen. Jag utesluter mango chutney men den blir himmelskt god ändå..tusen tack för en otroligt fin blogg/MADDE

    SvaraRadera
  7. Hej !! Jag hittade till din sida för några veckor sedan och jag är sååå glad för detta....För vi har kört fast totalt i vår matlagning....Men nu har vi provat flera av dina recept även denna jätte goda kyckling gratäng.Så nu mera går vi in på din sida och väljer ut något av dina recept under veckan och på helgen.... och det blir alltid lika gott.Ikväll blir det grillat med bara dina recept,pinn bröd,sparrispotatis i ugnen, och köttfärsrulle på pinne till ungarna.... vi har valt fläskfile till oss själva och en god sallad men ska självklart ska vi prova ett varsitt köttfärs spett....allt ligger klart i kylen....medans gubben ska börja tända grillen....Jag hoppas du kommer lägga ut flera goda recept på grillat nu när värmen kommer.(för svårast är att göra kul mat som barnen uppskattar,och att vara med att förbereda maten i dag tyckte dom va jätte kul..Mvh västkusten...

    SvaraRadera