måndag 7 juni 2010

Smörgåstårta med skinkfyllning

En enkel smörgåstårta gjord på hönökakor som är fylld med rökt skinka, purjolök och oregano blev denna starten på denna veckas måltider. Helst ska den stå och dra sig i några timmar innan man äter den men det hade vi inte tid med ikväll. ;)


Smörgåstårta med skinkfyllning

3 hönökakor (halvmånar)
2 dl gräddfil
1 dl majonnäs
2 dl crème fraiche, 34%
300 g rökt skinka
2 dl purjolök (ca 1/2 purjolök)
3 tsk oregano
Svartpeppar

Dekoration
T.ex Ägg, Ost, Gurka, Tomat, Persilja, Sallad

Rör ihop gräddfil, majonnäs och crème fraiche. Skär skinkan i skivor, finhacka gräslöken och rör ner detta. Krydda med oregano och några tag med pepparkvarnen.

Fördela fyllningen på de tre hönökakorna. Låt gärna stå i kylen (med plastfolie över) i några timmar före servering. Garnera med ostrullar, skivat ägg, tomat, gurka och persilja.

Mycket fyllning blir det, men brödet suger åt sig en hel del efter en tid i kylen

Ett stycke smörgåstårta med skinkfyllning

2 kommentarer:

  1. Men åhhh vad sugen jag blev på smörgåstårta nu... :)
    Har lovat mina föräldrar en smörgåstårta och nåt annat gott när dom kommer nästa vecka. Pappa tyckte det var dags... han sitter varje dag och dregglar över bloggen :P så jag får väl hitta på något tills dom kommer :)
    Denna såg juh smarrig ut!

    SvaraRadera
  2. Ja den såg god ut, men just nu försöker jag köra low carb... Aj aj aj. Frestad.

    Erika

    http://smaskelismaskens.blogspot.com/

    SvaraRadera