söndag 27 juni 2010

Midsommarafton

Årets midsommarafton firade vi tillsammans med några vänner. På förmiddagen åkte vi över till Öland där vi körde två gokartrace! Efter gokarten dukade vi upp vår medhavda midsommarlunch - färskpotatis, matjessill, gräddfil och gräslök (och skinka för de som inte gillar sill). ;-) Vi körde vidare till Borgholm där vi strosade en liten stund, kollade affärer och åt glass. Väl hemma igen förbereddes kvällens grillning som blev vitlöksmarinerad fläskfilé, kycklinglår, txistorrakorv och majskolvar med smör och salt. Till detta åt vi ugnsstekt färskpotatis, sallad, vitlökssås och bearnaisesås. Kvällen avslutades med en jordgubbar och glass.

Midsommarlunchen åt vi vid gokartbanan. Fritt val mellan skinka och matjessill! :)


Blandad kompott på grillen - fläskfilé, kycklinglår, txistorra och majskolvar.
Grillfat, sallad, vitlökssås och bearnaisesås

Ugnsstekt färskpotatis
Dela stora potatisar på mitten. Ringla över olja och vänd runt potatisen ordenligt i detta. Strö på mycket flingsalt. Stek i 225 grader ca 45 minuter eller tills potatisen är mjuk. Man behöver inte vända potatisen, den får tack vare oljan fin färg på båda sidorna ändå. Strö på ytterligare lite flingsalt efter att potatisen tagits ut ur ugnen.

Grilltallrik med den uppskattade vitlökssåsen

Vitlökssås
2 dl créme fraiche (34%), 50 g philadelphiaost, 1/2 vitlök solo, 2 msk persilja, salt och svartpeppar. Rör ihop och låt stå kallt ett par timmar före servering.

Jordgubbar och glass till efterrätt

1 kommentar:

  1. Ville bara tipsa om den pågående tävlingen där du kan vinna en signerad kokbok... http://blog.godaremat.se/template_permalink.asp?id=109

    SvaraRadera