onsdag 30 juni 2010

Pizza på grillen

Jag har ju väntat på att få testa pizzastenen som vi köpte till grillen för ett tag sedan. I veckan blev det till slut invigning med sambo, svärmor och en kompis som fick ställa upp som testpersoner. Jag gjorde fyra pizzor av en deg, olika fyllningar och sedan gräddades pizzorna en i taget. Detta tog betydligt längre tid än jag tänkt mig! Varje pizza tog nog ca 10 min att grädda så när den andre fick sin pizza hade den första ätit klart! Nästan :) Pizzasten i all ära, men för att det ska fungera i praktiken passar det bäst med minipizzor alternativt en pizzabuffé där alla kan få en slice av varje pizza.


Pizza på grillen
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
1 tsk flingsalt
1 tsk socker
2 msk olivoja
1 dl durumvete
6-7 dl vetemjöl special

Fyllning som t.ex - Tomatsås, Tunnskivad skinka, Goudaost, Mozarellaost, Tomater, Vitlöksost, Fetaost, Oliver, Ananas, Curry, Olivolja, Oregano

Rör ut jästen i ljummet vatten. Häll i salt, socker, olivolja, durumvete och det mesta av vetemjölet. Knåda degen 10 min i maskin och låt den sedan jäsa i 45 minuter.

Dela degen i fyra delar, kavla ut till en tunn cirkel. Bred på tomatsås och strö över goudaost. Lägg sedan på resten av ingredienserna, toppa med mozarella. Ringla över lite olivolja och grilla/grädda sedan pizzan. Strö över oregano när pizzan är klar.

TIPS: Mjöla aluminuimplåten (som läggs på stenen) rejält för att inte degen ska fastna.
Pizza med tomatsås, goudaost, tunnskivad skinka, skivade tomater, fetaost, mozarrellaost, vitlöksost och lite extra riven vitlök ovanpå.

Pizza med tomatsås, goudaost, tunnskivad skinka, skivade tomater, ananas, mozarellaost och curry

Pizza med tomatsås, goudaost, tunnskivad skinka, skivade tomater, mozarella och vitlöksost.

2 kommentarer:

  1. Mmmm, hemgjord pizza är så gott, det gjorde vi också i helgen!

    SvaraRadera
  2. Pizzasten till grillen verkar toppen! Det får nog bli en tur stan och göra ett inköp snart, har sett att Leila kör med pizzasten i sina program också.

    SvaraRadera