onsdag 9 september 2009

Raggmunkar och bacon

Husmanskost i sitt esse! Att jag inte äter detta oftare så vansinnigt gott som det är! Kan eventuellt ha något att göra med tillagningstiden.. det är tyvärr ingen mat man slänger ihop på en kvart. (Om man inte kör bläckfiskvarianten med 3-4 laggar samtidigt). På fotot syns lingonsylt - detta hittar man inte på min tallrik men smaken är ju bekant som baken.

OBS! Se till att ha en kanna med vatten på soffbordet innan du slänger dig framför TVn. Man blir garanterat törstig efteråt och paltkoman gör att man ogärna lyfter ett finger mer än behövligt under de nästkommande timmarna.


Raggmunkar och bacon
3-4 pers

800 g potatis, fast sort
2 dl vetemjöl
5 dl mjölk
1 ägg
1 1/4 tsk salt

2 paket bacon
Lingonsylt

Skala potatisen.

Vispa ut mjölet i 2 dl av mjölken. Rör ner ägg och salt, vispa ner resten av mjölken. Riv potatisen på den fina delen av rivjärnet ner i smeten. Rör om.

Stek i smör, 3 raggmunkar i taget i stekpannan. Vänd när de blivit gyllenbruna på ena sidan.

När raggmunkarna är klara knapersteks baconet. (Man kan ev. varmhålla raggmunkarna efterhand som de steks på en tallrik i ugnen på 125 grader).

Servera med lingonsylt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar