söndag 26 januari 2014

Morotsmuffins

Nu så... nu börjar det likna en matblogg igen! ;-) *peppar peppar...*  Här är ytterligare ett gott recept - den här gången på saftiga morotsmuffins. De är riktigt goda att äta som de är men vill man lyxa till det lite lägger man även på ett tjockt lager vanlijfrosting (glasyr) på toppen!



Morotsmuffins med vaniljfrosting
10-12 st

Morotsmuffins
2 ägg
2 dl råsocker
2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk malen ingefära
2 tsk kanel
1 dl olja
3 morötter (à 100 g)
1 mogen banan
1 dl riven kokos

Vaniljfrosting
60 g smör
100 g philadelphiaost
4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
                                                                                                                                                                                                                 

Vispa ägg och råsocker vitt och fluffigt. Blanda mjöl, bakpulver, ingefära och kanel, rör försiktigt ner mjölblandningen i äggvispet. Tillsätt sedan olja, finrivna morötter, mosad banan och kokos.

Placera muffinsformar i en muffinsplåt. Fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i 200 grader, 15-20 minuter. De är klara när provstickan är torr. Låt svalna helt under en bakduk.

Vispa ihop smör och philadelphiaost med elvisp, blanda/vispa ner florsocker och vaniljsocker. Blanda bara så länge att det blir en smet, vispar du för länge kommer frostingen att bli lös.

Bred ett rejält lager frosting på muffinsarna!

1 kommentar:

  1. Ser bra ut. Har aldrig gjort frosting tidigare, men blev inspirerad, i morgon kanske. Tack igen för en fin blogg.
    Hälsningar Ewa

    SvaraRadera