söndag 3 juni 2012

Mangocheesecake med vit choklad

En cheesecake som varken är ugnsbakad eller fryst. Jag gillar båda varianterna, men den här sorten med gelatinblad i är absolut inte dum den heller - tvärtom! Just denna cheesecake består av en botten av digestivekex, smör och kokos, ovanpå den tärnad mango och en krämig vit chokladfyllning. Vid servering toppas allt med utgröpt passionsfrukt.


Mangocheesecake med vit choklad

Botten
10 digestivekex
75 g smör

3/4 dl kokosflingor

Fyllning
400 g Philadelphiaost
1/2 dl socker
200 g vit choklad

3 gelatinblad
2 dl vispgrädde
150 g mango (fryst går bra)


2-3 passionsfrukter
Mixa kexen fint. Tillsätt smält smör och kokos och blanda till en smulig massa. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 20-22 cm i diameter.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter.

Rör philadelphiaost och socker slätt. Hacka chokladen fint och smält den över ett vattenbad. Blanda ner philadelphiaostblandningen i chokladen, rör om med visp till en jämn smet. Lägg i ett gelatinblad i taget i den ljumma chokladblandning, rör om tills de har smält. Vispa grädden och rör ner den i smeten.

Skär mangon i cm stora kuber (eller häll i färdigtärnade direkt från den frysta påsen) och fördela dem i pajskalet. Täck med fyllningen och låt stå i kyl i ca 4 timmar.

Toppa med passionsfrukt vid servering.



5 kommentarer:

  1. Å fiförjivvelen! Detta såg gott ut! Sväng ihop en och kom förbi på lördag vettja!

    SvaraRadera
  2. Ser väldigt god ut och jag är förtjust i cheescake!

    SvaraRadera
  3. Somrig och fräsch, och den innehåller bara favorit ingredienser!:D

    SvaraRadera
  4. Jösses vad gott med MANGO i cheesecaken, vilken härlig idé! Och så toppat med passionsfrukt - mums <3

    SvaraRadera