lördag 23 juni 2012

Smokey burger med friterade lökringar

Har ni ätit hamburgare på Hard rock café nångång? Vi gjorde vårt första besök på hard rock café i Las Vegas, följt av ännu ett på Honolulu, under vår USA-resa 2010. Idén till att ha friterade lökringar på hamburgare kommer därifrån, det är riktigt gott! För att få till en smokey (rökig) smak på hamburgarna använder jag Liquid smoke (finns att köpa i välsorterade mataffärer).


Smokey burger med friterade lökringar
5 st

1000 g nötfärs
2 ägg
2 vitlöksklyftor
2 tsk liquid smoke
1,5 tsk salt
Svartpeppar

Tillbehör
Hamburgerbröd
Edamer eller cheddarost
Lökringar (finns i frysdisken)
Kruksallad
Tomat
Hellman's majonnäs med karamelliserad lök
Pommes stripes
Rhode islandsås

Blanda färsen med ägg, pressad vitlök, liquid smoke, salt och svartpeppar från kvarn. Forma fem stora hamburgare (väger 200 g vardera). Grilla på några minuter på varje sida, lägg på en ostskiva när du vänder på burgarna.

Lägg ihop hamburgerbröd (lätt grillat), ett salladsblad, majonnäs med karmelliserad lök, hamburgare, en tomatskiva, en ring friterad lök och toppa med hamburgerbröd. Servera med pommes stipes, en skål med rhode island sås och några friterade lökringar.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar