torsdag 24 maj 2012

Långpannebiskvier

Hemgjorda biskvier i all ära - de är goda och står i en klass för sig men tar i ärlighetens namn ett tag att göra. För den som vill ha biskvismak men rationalisera bakprocessen ett par steg kan dessa fiffiga långpannebiskvier vara ett alternativ! Receptet har jag hittat på Bevemyrs blogg.

Långpannebiskvier

Mandelbotten
200 g sötmandel
3 dl florsocker
5 äggvitor

Chokladsmörkräm
250 g smör (rumsvarmt)
2 1/2 dl florsocker
3/4 dl kakao
5 äggulor

Glasyr
200 g mörk choklad

50 g vit choklad (kan uteslutas)


Mal mandeln och vispa äggvitorna till ett hårt skum. Blanda mandel och florsocker, vänd försiktigt ner äggvitorna. Bred ut smeten på en bakpappersklädd liten långpanna, ca 20x30 cm. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 15 minuter. Låt botten kallna.

Blanda allt till smörkrämen i en bunke och vispa ihop med en elvisp. Bred ut krämen på mandelbotten. Ställ in formen i kylen.

Bryt chokladen i småbitar och smält den antingen i vattenbad eller på låg värme i mikron. Häll/bred ut chokladen över kakan, jämna till med en slickepott eller stor kniv. Hyvla vit choklad över kakan innan chokladen har stelnat. Skär i bitar genast, helst innan chokladen stelnat helt (då går den lättare sönder, har den stelnat kan du värma knivbladet i hett vatten innan du skär).


Förvaras i kyl eller frys.


3 kommentarer:

  1. Äh....det tar inte alls lång tid att göra biskvier....och skulle ta det ta lång tid är det ändå värt varenda minut....seg och god med en smaskig smörkräm med smak av vanilj....ååååhhhh... Får nog baka imorgon :)

    //Jenny

    SvaraRadera
  2. Smidigt med långpanna! Funderar på att göra en liknande fast i LCHF-stil ;)

    http://bakasockerfritt.blogg.se/

    SvaraRadera
  3. Vad smart, håller med om att biskvibak är i lite meckigaste laget. :-)

    SvaraRadera