söndag 19 februari 2012

Konserverade päron med after eight mousse

En något modernare variant av klassikern päron med after eight. Jag kokade päronen och gjorde chokladmoussen i förmiddags, vilket gjorde att det gick snabbt och enkelt att fixa till efterrätten efter kvällens middag.
Konserverade päron med after eight mousse
6 port

Konserverade päron
3 Conferencepäron
4 dl socker
4 dl vatten

After eight mousse
100 g mörk choklad
6 after eight plattor
2 äggulor
3 dl vispgrädde

3 plattor after eight till garnering

Skala, halvera och kärna ur päronen. Koka upp socker och vatten i en gryta. Lägg i päronhalvorna, sänk till medeltemperatur och låt päronen småkoka tills de blir mjuka. (Tiden varierar beroende på hur stora och hårda päronen är, enligt mina erfarenheter kan det ta allt från 10-30 minuter). Låt päronen kallna i sockerlagen.

Smält chokladen, låt den svalna i rumstemperatur ett tag - rör sedan ner äggulorna. Vispa grädden och vänd ner den i chokladsmeten. Häll upp i en skål och ställ i kylen några timmar.

Servera en päronhalva tillsammans med en sked after eight mousse (Blöt skeden i varmt vatten först om du vill forma moussen till ett ägg. Eller till något som med god fantasi kan påminna om ett ägg. ;-) ). Garnera med en halv after eight.

Konserverade päron. Går alldeles utmärkt att frysa in också!

3 kommentarer:

  1. åh! vilken fantastisk idé att samla sina recept på bloggen.....jag har en massa utklipp i en kökslåda som är klibbiga, söndriga och börjar blekna.....nu vet jag vad jag ska göra med dem =) härlig blogg du har!

    SvaraRadera
  2. Vilken härlig uppdatering av det gamla åttiotalsreceptet! Mer raffinerat och väl värt att pröva!

    SvaraRadera