lördag 21 januari 2012

Pizza med salami, pesto och mozarella

Någon som ska göra pizza ikväll? Får jag då lov att rekommendera en med salami, pesto och mozarella? Kanske la på aningens för mycket mozarella här men gott blev det! Jag gjorde en långpannepizza förra helgen där halva plåten var den här varianten, andra halvan en hawaii med curry. Till detta åt vi hemmagjord pizzasallad.




Pizza med salami, pesto och mozarella
4 port

Pizzadeg (till en hel långpanna)
25 g jäst
2 dl kallt vatten
1 tsk salt
2 msk olivolja
4,5 dl vetemjöl

Fyllning (till en halv långpanna)
1 dl pastasås (tex Dolmio med extra mycket kryddor)
1/2 röd lök (knappt, några skivor räcker..)
6-7 msk Pesto
8-10 skivor vitlökssalami
1,5-2 pkt mozarella


Smula ner jästen i en bunke . Häll på vatten och rör om tills jästen har löst sig helt. Tillsätt salt och olja. Rör ner mjölet och blanda tills degen är klumpfri. Täck bunken med en handduk och ställ degen att jäsa i 60 minuter.

Häll ut den degen på ett mjölat bakbord och kavla ut den till en långpannas storlek. Flytta över till en bakpappersklädd långpanna.


Bred ut tomatsås på botten. Lägg på salami, några skivor rödlök, mozarella skivade i knappt en centimeter tjocka skivor och några matskedar pesto. Ringla över lite olivolja. (Fyll andra halvan med valfri fyllning eller dubblera mängden ovan och täck hela långpannan)

Gräddas i mitten av ugnen i 250 grader, 10-12 minuter.


2 kommentarer: