onsdag 16 mars 2011

Melonbiskvier

Den andra sortens biskvi jag gjorde igår var ena väldans goda melonbiskvier doppade i vit choklad! :-) Smörkrämen (fyllningen) smaksätter jag med min favoritmelonessens från Borgebykryddgård.


Melonbiskvier
20 st

Biskvibottnar
200 g mandelmassa
1 äggvita
1/2 dl strösocker

Fyllning
150 g smör
1,5 dl florsocker (90 g)
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
1 tsk melonessens
Grön karamellfärg

Dopping
150 g vit choklad

Häll äggvitan i bakmaskinens bunke (spara gulan till fyllningen). Riv mandelmassan och häll i bunken, strö över sockret. Blanda ihop till en smidig smet genom att köra degprogrammet i 3-4 minuter.

Klicka ut teskedsstora högar med smet på en bakpappersklädd plåt. Det ska bli 20 st. Grädda i 175 grader, 18-20 minuter. De är klara när de är gyllenbruna. Låt kakorna kallna helt innan fyllningen breds på.

Vispa ihop rumsvarmt smör, florsocker och vaniljsocker. Tillsätt ägg och melonessens, vispa. Smaka av och färga sedan smörkrämen svagt grön med karamellfärgen.

Bred fyllningen på undersidan av biskvibottnarna, den ska vara mycket i mitten och sedan slutta ut mot kanterna. Ställ in i kylen på stelning.

Smält chokladen i en liten skål. Håll en biskvi mellan tummen och pekfingret och doppa fyllningen i den vita chokladen. Skaka lätt för att bli av med överflödig choklad och lägg sedan biskvin på en bricka. Ställ in i kylen på stelning.

4 kommentarer:

  1. *fniss* visst blir den god? blev snabbt favorit när jag rörde ihop dom förra sommaren :) testat körsbär? den är åxå god. Fast melon å sen vitchoklad kommer ALLTID att vara min favorit :)
    Men med tanke på att jag gjorde över 2000st förra sommaren i hettan.. så har jag total vägrat göra biskvier sedan desss.. haha

    SvaraRadera
  2. Jag gjorde klassiska biskvier igår (beställt till kalas) men det ångrar jag ju lite nu. Jag skulle ju satsat på daim eller melon. Herregud, så gott! Får visst bli mer biskvibak framöver för min del. Tack för inspirationen!

    SvaraRadera
  3. Jättegoda med melonsmak!! Ett tips: när man ska doppa dom i den vita chokladen är att sticka spetsen på en kniv i botten på kakan och sen hålla i kniven när man doppar runt kakan,lättare tycker jag och man får inte så mycket överflödig choklad på.

    SvaraRadera