onsdag 16 mars 2011

Dajmbiskvier

Igår kväll hade turen kommit till biskvibakning. Jag gjorde två sorter - den ena var dajmbiskvier (som jag gjort ett par gånger tidigare). Smeten till biskvibottnarna gick bra att göra i bakmaskinen men smörkrämen tycker jag görs bäst med hjälp av en elvisp. Dajmbiskvierna är fyllda med en chokladsmörkräm med hackad dajm i och sedan doppade i mjölkchoklad.


Dajmbiskvier

20 st

Biskvibottnar
200 g mandelmassa
1 äggvita
1/2 dl socker

Fyllning
150 g smör
1,5 dl florsocker (90 g)
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
1,5 dubbeldajm (dvs. 3 bitar)

Dopping
150 g mjölkchoklad
1/2 dubbeldajm (dvs 1 bit)

Häll äggvitan i bakmaskinens bunke, riv sedan mandelmassan direkt ner i bunken och strö över sockret. Arbeta smeten smidig med degprogrammet i 3-4 minuter.

Klicka ut teskedsstora högar på en bakpappersklädd plåt, det ska bli 20 st. Grädda i 175 grader i 18-20 minuter eller tills de är gyllenbruna. Låt kallna.

Vispa ihop smör, florsocker, kakao, vaniljsocker och äggula (med elvisp). Hacka dajmen grovt och vänd ner i smeten. Bred ut en klick fyllning på baksidan av varje biskvibotten. Det ska var mycket fyllning i mitten och mindre ut mot kanterna. Ställ in i kylen på stelning.

Smält chokladen och doppa toppen (fyllningen) i den. Strö över lite hackad dajm som dekoration innan chokladen stelnar. Förvara biskvierna i kylen (det går även bra att frysa dessa.


1 kommentar:

  1. Dessa såg bara så goda ut de måste jag testa en gång :)

    SvaraRadera