lördag 12 mars 2011

Semlor med nutella och chokladgrädde

Den här varianten på semlor är något för gottegrisen! :-) Semlorna är fyllda med nutella blandat med philadelphiaost och toppade med chokladgrädde.


Semlor med nutella och chokladgrädde

Släta bullar
2 delar Nutella
1 del Philadelphiaost
Vispgrädde
Ohoj chokladsås

Skär av toppen på bullarna och gröp ur ett hål med hjälp av en gaffel. Rör ihop Nutella och Philadelphiaost (till 3 minisemlor tog jag ca 4 msk Nutella och 2 msk Philadelphiaost. Avgör själv vad som kan vara rimligt utifrån hur stora bullarna är). Klicka i fyllningen tills det är jämnt med kanten.

Vispa grädden löst. Häll i massa chokladsås och vänd ner det i grädden tills den är helt brunfärgad - smaka av för att få smak och inte bara färg på grädden! (Rör lagom mycket, rör du för mycket är det risk att det blir chokladsmör...)

Rör ihop Nutella och Philadelphiaost - det ska vara dubbelt så mycket nutella som färskost. Klicka i fyllningen i bullen tills det är jämnt med kanten av hålet.

Vispa grädden löst, häll på chokladsås från tub och rör om tills grädden är brun. Smaka av för att känna att grädden inte bara är brun utan av smakar choklad! ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar