söndag 13 mars 2011

Långfranska med tacofärs

Matrecepten har fått stå tillbaka lite sista tiden på grund av allt bakande. Den här veckan har jag bara lagat mat en gång! De andra dagarna har jag blivit bjuden på middag av t.ex mamma och hennes sambo, jobbet eller som idag av morbror och hans sambo då vi firande mormors födelsedag. Den här tacovarianten gjorde jag i fredags och den var alldeles lagom ansträngande efter en veckas jobb. :) För den som önskar går det såklart att krydda upp den lite med t.ex. gul lök och vitlök i färsen samt majs och tomater att lägga ovanpå färsen tillsammans med paprikan.


Långfranska med tacofärs

1 långfranska
500 g blandfärs
1 påse tacokrydda
1/2 röd paprika
2 dl crème fraiche
1 dl sweet chili
1-2 dl riven ost

Skär av toppen på brödet och gröp ur innehållet. Stek köttfärsen, häll på tacokrydda och vatten och fortsätt stek tills vätskan kokat bort. Häll köttfärsen i brödet.

Tärna paprikan och lägg den ovanpå färsen. Rör ihop crème fraiche med sweet chilisås och häll hälften av detta ovanpå paprikan. Strö över riven ost och gratinera i 250 grader ca 10 minuter.

Servera med sallad och resten av sweetchilisåsen!

3 kommentarer:

  1. Fyllt bröd i ugnen är så himla gott! :D

    SvaraRadera
  2. Jag är så himla dålig på att kommentera men jag testar ofta dina recept och igår gjorde vi denna supersmarriga tacorätt! Tack för alla dina goda recept!

    SvaraRadera
  3. Ville bara tacka för detta goda recept!
    Detta blev en favorit hemma hos oss. Supergott!!

    SvaraRadera